Bewegen en bewogen worden

Wil je (meer) leren hoe je mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) op een verantwoorde manier bewegingsactiviteiten aan kan bieden? Tijdens de scholing Bewegen en Bewogen worden doe je theoretische kennis en praktijkvaardigheden op. Na de scholing kun je op een verantwoorde manier bewegingsactiviteiten aanbieden aan mensen met een ernstige meervoudige beperking.

Scholing 1 bijeenkomst (3 uur) of verdieping (4 bijeenkomsten)

In de scholing van 1 bijeenkomst wordt het kader voor de omgang en begeleiding van deze groep geschetst en gaan we in op methodieken en theorieen met veel ruimte voor eigen inbreng.

Tijdens de verdieping (2e, 3e en 4e bijeenkomst) leer je onder andere doelen formuleren, systematisch deelnemers met EMB te observeren, feedback geven, en tot slot het organiseren, geven en evalueren van lessen.

Bij elke bijeenkomst is er ruimte voor zelf meegebrachte casuïstiek en wordt de verbinding gelegd tussen praktijk en theorie.

Of bestel het bij de scholing gebruikte boek Bewegen en bewogen worden met praktische handvatten om juist ook mensen met een ernstige meervoudige beperking structureel in beweging te brengen en te houden.

 

Doelgroep

Voor iedereen die werkt met mensen met een ernstige meervoudige beperking, zoals vakdocenten bewegingsonderwijs, trainers van verenigingen of bewegingsagogen van zorginstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking.

 


Klik voor meer informatie over de scholing op onderstaande flyers.

Op al onze scholingen zijn ‘algemene voorwaarden‘ van toepassing.

1 bijeenkomst Bewegen en bewogen... verdieping Bewegen en Bewogen... 
Naar boven