Afname inactiviteit kinderen door Heroes Vrijetijdsteam

Het Heroes Vrijetijdsteam neemt de leerlingen ‘aan de hand’ en bekijkt met een individuele aanpak wat de mogelijkheden zijn. De ervaring in de pilot in Nijmegen is dat met name de doorstroom van inactieve kinderen naar sport en bewegen door het Heroes Vrijetijdsteam stijgt.

Soms kan net dat beetje extra aandacht en meer tijd om ‘verenigingsklaar’ te worden, de doorslag geven om aan de slag te gaan bij een aanbieder. Hiermee kan het activiteitenaanbod van het Heroes Vrijetijdsteam een overgangsaanbod zijn tussen binnenschools en buitenschools, omdat het zorgt, daar waar nodig, voor individuele begeleiding naar de club (van leerling, ouders en de trainers van de club).

Het Heroes Vrijetijdsteam is een initiatief van stichting Special Heroes Nederland. Het team bestaat uit studenten (mbo en hbo) en professionals (als vakdocent BO, combinatiefunctionaris, projectleider Special Heroes). Zij organiseren, als verdieping op de stimuleringsprogramma’s Sport Heroes en Art Heroes, op school en na schooltijd activiteiten om het sport- en cultuuraanbod te verbreden (ook in samenwerking met sport- en cultuuraanbieders) en om leerlingen nog meer te stimuleren om deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten.

Kijk voor meer informatie over het Heroes Vrijetijdsteam op www.specialheroes.nl of stuur een mail aan info@specialheroes.nl.

20170904Heroes Vrijetijdsteam... 
Naar boven