Gedrag (g)een probleem

Omgaan met probleemgedrag van jonge sporters.

Hoe ga je om met gedragsproblematiek binnen de jeugdsport? En wat kun je aanpassen binnen je training om beter aan te sluiten bij deze jonge sporters?

In deze scholing ga je aan de slag met het vroegtijdig signaleren van probleemgedrag in sporttrainingen en krijg je inzicht in jouw eigen lesgeef- en begeleidingsgedrag. Daarnaast krijg je mogelijkheden aangereikt om dat toe te passen op de doelgroep. Het doel is een succesvolle training voor zowel de trainer als het kind of de jongere.

We starten met een korte inleiding over het signaleren van probleemgedrag. Daarna ervaart de deelnemer (in de praktijk en met behulp van videobeelden) wat de invloed kan zijn van de docent op het ontstaan van probleemgedrag en hoe dit zich mogelijk uit binnen een sportactiviteit. We sluiten af met een interactief gesprek waarin de deelnemer direct toepasbare tips en handvatten krijgt.

 

Voor wie?

  • Voor trainers, coaches en begeleiders die werkzaam zijn binnen de (jeugd) sport.
  • Voor iedereen met ervaring met het geven van training of begeleiden van groepen binnen de (jeugd)sport.

 

Verdieping

De verdieping van de scholing 'Gedrag (g)een probleem' bestaat uit een drietal bijeenkomsten van 2,5 uur. Bij elke bijeenkomst is er ruimte voor eigen meegebrachte casuïstiek en wordt de verbinding gelegd tussen praktijk en theorie. 

 

Lesmateriaal

In de scholing wordt gebruik gemaakt van het praktische leerboek 'Plezier in bewegen voor ieder kind'.

Optioneel lesmateriaal: 'Begrijp ik jou' Handreiking voor moeilijk verstaanbaar gedrag binnen beweegsituaties’.

 

Deelname

Individuele deelname (minimaal 10 deelnemers) en InCompany mogelijk. Neem hiervoor contact op met Stichting Special Heroes Nederland via info@specialheroes.nl 

Op al onze scholingen zijn ‘algemene voorwaarden‘ van toepassing.

 


In onderstaande flyers staat alle informatie over de scholing.


 

1 bijeenkomst Gedrag geen probleem... verdieping Gedrag geen probleem... 
Naar boven