Gedrag (g)een probleem

Omgaan met probleemgedrag van jonge sporters.

Ben jij werkzaam in de sport? Dan ervaar je vast wel eens probleemgedrag van jonge sporters. Voor jou is deze scholing met handvatten en tips die je direct kunt toepassen in de praktijk. Want het is vaak een grote uitdaging om deze doelgroep van de juiste begeleiding te voorzien.

In deze scholing ga je aan de slag met het vroegtijdig signaleren van probleemgedrag in sporttrainingen en krijg je inzicht in jouw eigen lesgeef- en begeleidingsgedrag. Daarnaast krijg je mogelijkheden aangereikt om dat toe te passen op de doelgroep. Het doel is een succesvolle training voor zowel de trainer als het kind of de jongere.

We starten met een korte inleiding over het signaleren van probleemgedrag. Daarna ervaart de deelnemer (in de praktijk en met behulp van videobeelden) wat de invloed kan zijn van de docent op het ontstaan van probleemgedrag en hoe dit zich mogelijk uit binnen een sportactiviteit. We sluiten af met een interactief gesprek waarin de deelnemer direct toepasbare tips en handvatten krijgt.

 

Doelgroep

  • Voor trainers, coaches en begeleiders die werkzaam zijn binnen de (jeugd) sport.
  • Voor iedereen met ervaring met het geven van training of begeleiden van groepen binnen de (jeugd)sport.

 

Docenten

Sportprofessionals Arjan Pruim en Simon Leistra zijn als docent werkzaam zijn op de ALO, onderdeel van het Instituut voor Sportstudies aan de Hanzehogeschool, Groningen. Ze hebben ruime praktijkervaring in het (speciaal)onderwijs en in het werken met kinderen met gedragsproblemen in de sport.

Nathan Robben werkt 10 jaar als gepassioneerde vakdocent Sport & Bewegen in het onderwijs, waarvan ruim 7 jaar voor het VSO Kristallis in Nijmegen. Hij geeft bewegingsonderwijs aan leerlingen van 12 tot met 20 jaar met een gedragsstoornis en-of psychische problemen.

 

Lesmateriaal

In de scholing wordt gebruik gemaakt van het praktische leerboek 'Plezier in bewegen voor ieder kind'.

Optioneel lesmateriaal: 'Begrijp ik jou' Handreiking voor moeilijk verstaanbaar gedrag binnen beweegsituaties’.

 

Kosten

  • Individuele deelname (minimaal 10 deelnemers): € 55,- per deelnemer inclusief lesmateriaal.

Optioneel aanvullend lesmateriaal: het leerboek ‘Begrijp ik jou? Handreiking voor moeilijk verstaanbaar gedrag binnen beweegsituaties’ € 23,25.

  • InCompany scholing: neem hiervoor contact op met Stichting Special Heroes Nederland (gegevens hieronder).

 

Verdieping:

In een drietal bijeenkomsten is er een verdieping op de scholing Gedrag (g)een probleem. Klik hier voor meer info.

 


In onderstaande flyer staat alle informatie over de scholing.


 

Flyer_Gedrag Geen... 
Naar boven