Infographic - Sporten met een visuele beperking

De infographic, ontwikkeld door Visio, geeft algemene informatie over de sportdeelname van mensen met een visuele beperking en verwijst door naar andere organisaties waar je terecht kunt voor meer informatie.

Visio stelt digitaal informatie beschikbaar over de mogelijkheden voor sporten met een visuele beperking. De informatie is er in de vorm van een serie sportportretten, instructievideo’s, tipkaarten (hieronder te downloaden) én een infographic, onder de naam ‘Sporten met een visuele beperking. 

Deze informatie is voor mensen die blind of slechtziend zijn, voor sportleraren, leerkrachten, trainers, coaches, buddy`s, studenten van sportopleidingen en belangrijke andere mensen in de omgeving van mensen met een visuele beperking.

Wil je meer weten over wat Visio kan bieden? Kijk op www.visio.org of op het kennisportaal: Kennisportaal.visio.org.

Opmerking

Deze infographic bevat plaatjes en is mogelijk niet goed leesbaar met een schermlezer. Op de infographic wordt het volgende afgebeeld:

Links bovenaan de infographic staan 2 mensen/sporters/personen die samen hardlopen. Één daarvan is blind en wordt begeleid door een buddy d.m.v. een koord die door beiden wordt vastgehouden. De buddy is herkenbaar aan een fel gekleurd rood shirt met daarop het woord buddy. De sporter die blind is draagt een donkere bril en is tevens herkenbaar aan een geel hesje met daarop 3 zwarte stippen.

Rechts bovenaan staat een sporter die slechtziend is afgebeeld. Hij basketbalt en is herkenbaar aan een bril met een open montuur.

Vervolgens staan er feiten op over de sportdeelname van mensen met een visuele beperking tussen de 12 en 79 jaar oud die 1x of meerdere keren per week sporten.

In de tekst en in een cirkeldiagram is weergegeven dat 30% van de mensen met een visuele beperking wekelijks sport. Bij mensen zonder beperking is dit 57%.  

11 % van alle mensen met een visuele beperking is lid van een sportvereniging. Bij mensen zonder beperking is dit 24%.

26% van alle sporters met een visuele beperking is lid van een sportvereniging. Bij sporters zonder beperking is dit 39%.

Verder staat er op de infographic een blokje met motiverende redenen om te sporten en bewegen:

Ontspanning en als uitlaatklep

Meer zelfvertrouwen krijgen

Sociale contacten met anderen

Gezondheid

Links onderaan staan 2 skiënde personen afgebeeld. De buddy skiet voorop met in zijn kielzog een skiër die slechtziend is. Daarnaast staan nog 2 skiërs afgebeeld. Hier skiet de buddy vlak achter een skiër die blind is. De skiër die blind is, is weer herkenbaar aan zijn gele hesje met de drie zwarte stippe

Sporten-met-een-visuele-beperking-In... Sporten-met-een-visuele-beperking-Ti... Sporten-met-een-visuele-beperking-Ti... 
Naar boven