Kidmove

logo KidMove

Samen met Hogeschool Windesheim werkt Special Heroes Nederland mee in een internationaal project om het plezier en de motivatie voor sporten te vergroten en uitval bij sportactiviteiten te verminderen door het verbeteren van sociale inclusie, gelijke kansen en door preventie van sportgerelateerde blessures. Het project, genaamd Kidmove, wordt mede gefinancierd door Erasmus + Sport programma van de Europese Unie. 

Het KidMove project is in februari 2019 gestart (zie artikel). In het project worden de beste coachingsvoorbeelden voor atleten verzameld en geco-creëerd vanaf de basis voor jonge sporters. Bestaande, op onderzoek gebaseerde theorieën worden gekoppeld aan de kennis en ervaring van coaches in sportclubs en -verenigingen. In goede sportcoaching hoort dat jonge atleten niet alleen gezien en gehoord worden, maar ook gerespecteerd worden zoals ze zijn.

Het doel van het project is om het plezier en de motivatie voor sporten te vergroten en uitval bij sportactiviteiten te verminderen door het verbeteren van sociale inclusie, gelijke kansen en door preventie van sportgerelateerde blessures.

Klik hier voor een visuele uitleg over KidMove.

Inmiddels zijn er meerdere blogs van de deelnemende landen van het Kidmove project verschenen. Klik hier voor een overzicht.

De Engelstalige versies zijn te vinden op www.kidmove.eu

 

In onderstaande Engelstalige factsheet vind je nog meer informatie over het project.

factsheet Kidmove.pdf 
Naar boven