Plezier in bewegen voor ieder kind

Voor begeleiders die werken met kinderen met een ontwikkelingsachterstand op motorisch en/ of gedragsmatig gebied in sport en bewegen is het leerboek Plezier in bewegen voor ieder kind ontwikkeld.

Een praktisch leerboek met handvatten om juist ook deze kinderen plezier in sporten en bewegen te geven en hun talenten te ontdekken. Het boek bevat informatie over theorieën en methodieken en ruim zestig leskaarten met concrete beweegactiviteiten.
 

Uitbreiding met zwemleskaarten

Als aanvulling op het leerboek zijn acht leskaarten ontwikkeld met handvatten voor begeleiders om een succesvol aanbod in het zwembad te kunnen organiseren om kinderen te voorzien van een goede basis.

zwemleskaart


Bestellen

Het boek en de zwemleskaarten zijn een uitgave van Kenniscentrum Sport & Bewegen en Special Heroes Nederland in samenwerking met Hanze Hogeschool Groningen.

De zwemleskaarten zijn hieronder gratis te downloaden. De kosten van het boek zijn: € 34,50 exclusief verzendkosten. Bestel het boek door een mail te sturen naar info@specialheroes.nl.

 


Het boek wordt gebruikt bij de volgende scholingen:

  • Plezier in bewegen voor ieder kind . Docenten: Remo Mombarg  (Hanze Hogeschool Groningen)  en Wouter de Groot (ALO, instituut voor sportstudies Groningen).
  • Gedrag (g)een probleem  . Docenten: sportprofessionals Arjan Pruim en Simon Leistra (ALO, instituut voor sportstudies Groningen) of Nathan Robben (vakdocent Sport en Bewegen, Kristallis VSO Nijmegen).

Hieronder staan naast de zwemleskaarten een paar voorbeeldleskaarten uit het boek.

voorbeeld leskaart Dansmemory.pdf voorbeeld leskaart Glijden over een... voorbeeld leskaart Knots croquet... voorbeeld leskaart Pilonnenroof.pdf voorbeeld leskaart Zwaaiend... Zwemleskaarten uitbreiding Plezier... 
Naar boven