Plezier in bewegen voor ieder kind

Voor begeleiders die werken met kinderen met een ontwikkelingsachterstand op motorisch en/ of gedragsmatig gebied in sport en bewegen is het leerboek Plezier in bewegen voor ieder kind ontwikkeld.

Een praktisch leerboek met handvatten om juist ook deze kinderen plezier in sporten en bewegen te geven en hun talenten te ontdekken. Het boek bevat informatie over theorieën en methodieken en ruim zestig leskaarten met concrete beweegactiviteiten.

Kosten: € 34,50 exclusief verzendkosten. Bestel het boek door een mail te sturen naar info@specialheroes.nl. Dit is een uitgave van Kenniscentrum Sport en Special Heroes Nederland.

 


Het boek wordt gebruikt bij de volgende scholingen:

  • Plezier in bewegen voor ieder kind . Docenten: Remo Mombarg  (Hanze Hogeschool Groningen)  en Wouter de Groot (ALO, instituut voor sportstudies Groningen).
  • Gedrag (g)een problemen . Docenten: sportprofessionals Arjan Pruim en Simon Leistra (ALO, instituut voor sportstudies Groningen) of Nathan Robben (vakdocent Sport en Bewegen, Kristallis VSO Nijmegen).

Hieronder staan een paar voorbeeldleskaarten uit het boek.

voorbeeld leskaart Dansmemory.pdf voorbeeld leskaart Glijden over een... voorbeeld leskaart Knots croquet... voorbeeld leskaart Pilonnenroof.pdf voorbeeld leskaart Zwaaiend... 
Naar boven