Spelkaarten met AmiGo de voetbalschieter

Voetballen in een rolstoel: laat je inspireren en ervaar de mogelijkheden met AmiGo 

Draaien, omschakelen, afpakken, schieten en scoren! Wie vindt het niet leuk om een potje te voetballen?

Het project “Voetballen in een rolstoel” is een initiatief om het sportaanbod te vergroten voor mensen met een beperking die rolstoel gebonden zijn. Hier wordt invulling aan gegeven door de ontwikkeling van een voetbalschieter (de AmiGo) en de bijbehorende rolstoelvoetbalsport. De AmiGo wordt gekoppeld aan de voorzijde van de (elektrische) rolstoel en is makkelijk bedienbaar door de gebruiker: het is mogelijk om een bal ‘te vangen’, daarmee ‘te dribbelen over de vloer’ en weer weg te schieten door middel van een druk op de knop.

De afgelopen maanden heeft de projectgroep van de voetbalschieter samen met studenten, scholen en verenigingen eerste stappen gezet in het ontwikkelen en uitvoeren van activiteiten en mogelijkheden met de voetbalschieter. De eerste spelkaarten met activiteiten die je met AmiGo kan doen zijn onderaan deze pagina te downloaden door op de oranje button te klikken.

 

Gebruik van de spelkaarten

De spelkaarten zijn bedoeld voor lessen en trainingen met de Amigo. Op de spelkaart staat de beschrijving van de activiteit, de indeling van het veld, de regels en eventuele aanpassingen. De spelkaarten zijn bedoeld als handvat voor de docent of trainer bij het aanbieden van activiteiten.

 

Opties met de spelkaarten

  • Een aantal spelkaarten kan individueel uitgevoerd worden. Deze activiteiten kunnen ook tegen elkaar gespeeld worden.
  • Daarnaast zijn er ook spelkaarten waarbij in teams gewerkt wordt of waarbij een wedstrijd gespeeld kan worden.
  • De docent/trainer of de spelers bepalen hoe de kaarten ingezet worden: gewoon om het spel te spelen of met een uitdaging waarbij er om de winst gespeeld wordt.
Spelkaarten met AmiGo januari 2023.pdf 
Naar boven